Odobrena bespovratna EU sredstva

LNG Hrvatska d.o.o. podnijela je zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava na natječaj CEF Transport 2014 (GAINN4MOS). Ovaj dio GAINN4MOS odnosi se na izradu studije budućeg LNG pilot bunkering postrojenja u Rijeci koja mora biti u skladu s Direktivom 2014/94/EU o rasporedu infrastrukture alternativnih goriva, a koji se financira iz kohezijskog fonda. Sredstva dodijeljena tvrtki LNG Hrvatska d.o.o. iznose 1,307,725.00 €, što predstavlja 85% ukupnih troškova. Više informacija o projektu GAINN4MOS može se naći pod linkom.

Koordinacijski odbor CEF-a dao je 14. srpnja 2015. pozitivno mišljenje na popis od dvadeset aktivnosti predloženih za sufinanciranje između kojih se nalazi i zahtjev tvrtke LNG Hrvatska d.o.o. Popis sa pozitivno ocijenjenim aktivnostima nalazi se pod ovim linkom. LNG Hrvatska d.o.o. je podnijela zahtjev za terenska i laboratorijska ispitivanja i studije te pripremu izvješća za projekt izgradnje LNG terminala na otoku Krku. Studije obuhvaćaju geodetske, hidrografske, geotehničke, geološke, geofizičke, seizmološke i arheološke istražne studije. Zahtjev je podnešen na natječaj CEF Energy-2015-1 koji se odnosi na područje energetike. Potpora za izradu studija iznosi 550,000.00 € što predstavlja 50% ukupnih troškova.

Prethodno je dana 21. studenog 2014. godine, Europska komisija je donijela Odluku o odabiru i dodjeli bespovratnih sredstava za aktivnosti koje pridonose projektima od zajedničkog interesa Instrumenta za povezivanje Europe (CEF – Connecting Europe Facility) u području trans-europske energetske infrastrukture. Zahtjev predan od strane LNG Hrvatska d.o.o. uspješno je prošao ocjenu CEF Energy 2014 poziva, te je uvršten na popis odabranih akcija, koji je dostupan na linku. Tom odlukom odobreno je bespovratno financiranje ukupno 50% troškova za studije LNG terminala na Krku: Pravno i financijsko savjetovanje; FEED; Glavni projekt; Natječajna dokumentacija za EPC; Dokumentacija za elektroenergetski sustav. Odobren je maksimalan iznos od 4,9 milijuna eura.

Aktivnost "GAINN4MOS: Održive LNG operacije za luke i transport brodovima - Inovativne pilot akcije" je sufinancirana od strane Europske Unije putem Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility - CEF).

Aktivnost "Terenski i laboratorijski istražni radovi i priprema izvješća" je sufinancirana od strane Europske Unije putem Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility - CEF).

Aktivnost "Studije za LNG terminal Krk: Pravno i financijsko savjetovanje; FEED; Glavni projekt; Natječajna dokumentacija za EPC; Dokumentacija za elektroenergetski sustav" je sufinancirana od strane Europske Unije putem Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility - CEF).

.

Odobrena bespovratna EU sredstva

Ostale novosti


Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više ovdje.