OBAVIJEST O JAVNOM SAVJETOVANJU ZA PRIJEDLOG PRAVILA KORIŠTENJA TERMINALA ZA UKAPLJENI PRIRODNI PLIN

POZIV ZA SUDJELOVANJE U JAVNOM SAVJETOVANJU

od 28. svibnja do 12. lipnja 2018. godine
 

LNG Hrvatska d.o.o., kao operator terminala za UPP obavještava zainteresiranu javnost o početku javnog savjetovanja o Prijedlogu pravila korištenja terminala za ukapljeni prirodni plin. Ovim putem pozivamo energetske subjekte te zainteresiranu i stručnu javnost da dostave svoje primjedbe putem obrasca za primjedbe. Javno savjetovanje otvoreno je od 28. svibnja do 12. lipnja 2018. godine.


Nastavno na tržišne okolnosti po pitanju interesa zakupa kapaciteta terminala za UPP od strane potencijalnih korisnika terminala za UPP na tržištu u Republici Hrvatskoj i regiji, isti je značajno manji od prvotno planiranog i očekivanog, a kao glavni razlozi navode se između ostalog i nejasno propisani postupci prilikom zakupa kapaciteta, raspodjele količina, održavanje minimalne operativne razine UPP-a, dozvoljeni gubici plina, prava i obveze operatora terminala u odnosu na korisnike terminala i slično. U skladu s navedenim neophodno je bilo revidirati važeća Pravila korištenja terminala za UPP s ciljem jasnog i transparentnog propisivanja svih manjkavosti sukladno tržišnim praksama.

Pravila korištenja terminala za ukapljeni prirodni plin donose se temeljem članka 93. Zakona o tržištu plina (»Narodne novine« br. 18/18)


POSTUPAK JAVNOG SAVJETOVANJA

Svoje prijedloge i primjedbe dostavite putem Obrasca za primjedbe.

Ispunjeni obrazac primjedbi pošaljite na e-adresu: info@lng.hr najkasnije do 12. lipnja 2018. godine, na način da:

  • u naslovu e-mail poruke navedite "Savjetovanje-2018-2",
  • Obrazac imenujte "Savjetovanje-2018-2 IME" pri čemu „IME“ označava naziv predstavnika zainteresirane javnosti

 

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:

Prijedlog  pravila korištenja terminala za ukapljeni prirodni plin

Konzultacijski dokument

Obrazac za primjedbe

Pored navedenih dokumenta koji su predmet javnog savjetovanja sukladno Zakonu o tržištu plina (»Narodne novine« br. 18/18), operator terminala za UPP objavljuje i prijedlog ugovora o korištenju terminala za UPP i prijedlog ugovora o zajedničkom korištenju terminala za UPP koji se sklapaju sukladno Pravilima korištenja terminala za UPP te moli zainteresiranu javnost da svoje primjedbe na prijedloge ugovora dostave u zasebnom dokumentu na e-adresu: info@lng.hr, najkasnije do 12. lipnja 2018. godine.

 

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:

Prijedlog ugovora o korištenju terminala za UPP

Prijedlog ugovora o zajedničkom korištenju terminala za UPP

OBAVIJEST O JAVNOM SAVJETOVANJU ZA PRIJEDLOG PRAVILA KORIŠTENJA TERMINALA ZA UKAPLJENI PRIRODNI PLIN

Ostale novosti


Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više ovdje.